ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Εισοδήματα από το εξωτερικό-Φορολογικές Δηλώσεις 2020

Εισοδήματα από το εξωτερικό

Οι φορολογούμενοι αυτοί οι οποίοι συμπληρώνουν στην ηλεκτρονική δήλωση εισοδήματα από το εξωτερικό, πρέπει να προσέξουν να επιλέγουν και να καταχωρούν εκτός από τα ποσά και τη χώρα από την οποία προέρχονται αυτά.

Η αναγραφή των εισοδημάτων που προέρχονται από το εξωτερικό γίνεται στους κωδικούς που προβλέπονται για κάθε κατηγορία από αυτά, ανάλογα με την προέλευσή τους (από μισθωτή υπηρεσία και συντάξεις, από επιχειρηματική/αγροτική δραστηριότητα, από κεφάλαιο, από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου) στους Υποπίνακες 4Α, 4Β, 4Γ, 4Δ, 4Ε.

Σε όποιους από τους κωδικούς στους οποίους συμπληρώνεται εισόδημα με προέλευση από το εξωτερικό υπάρχει πίνακας, ο φορολογούμενος τον συμπληρώνει ως εξής:

1) επιλέγει ή συμπληρώνει τη χώρα ή τις χώρες στις οποίες απέκτησε εισόδημα και

2) αναγράφει ξεχωριστά το σχετικό ποσό που απέκτησε σε κάθε μία από αυτές.

Για το εισόδημα οποιασδήποτε κατηγορίας από τις παραπάνω το οποίο έχει αποκτηθεί σε χώρα του εξωτερικού από φορολογικό κάτοικο ημεδαπής και έχει καταβληθεί ή παρακρατηθεί γι’ αυτό φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων (εφόσον έχει δικαίωμα να φορολογήσει και η αλλοδαπή χώρα και η Ελλάδα) εφόσον προβλέπεται με βάση τις διμερείς συμβάσεις να φορολογήσουν και οι δύο χώρες, ή δεν υπάρχει σύμβαση με τη συγκεκριμένη χώρα, ο φόρος πιστώνεται μέχρι το ποσό του φόρου που αναλογεί για το εισόδημα αυτό στην Ελλάδα.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.