ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Μεταφορά κατοικίας προσώπων με υψηλή οικονομική επιφάνεια στην Ελλάδα- Φορολογικές Δηλώσεις 2020

Σύμφωνα με τις αλλαγές του Άρθρου 2 του Νόμου 4646/2019 ορίστηκαν πριν μερικούς μήνες οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων μπορούν τα άτομα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα να υπαχθούν σε καθεστώς εναλλακτικής φορολόγησης για εισοδήματα που έχουν προκύψει στο εξωτερικό.

Για να τεθεί σε ισχύ το καθεστώς της εναλλακτικής φορολόγησης, ο φορολογούμενος θα πρέπει:

α) να μην ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδος τα προηγούμενα επτά (7) από τα οκτώ (8) έτη πριν τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του στην Ελλάδα, και

β) να αποδεικνύεται ότι επενδύει o ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο, ή μέσω νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας στο οποίο ή στην οποία, αντίστοιχα, έχει την πλειοψηφία των μετοχών ή μεριδίων, σε ακίνητα ή επιχειρήσεις ή κινητές αξίες ή μετοχές ή μερίδια σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες με έδρα την Ελλάδα. Το ποσό της επένδυσης αυτής δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ. Η επένδυση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών (3) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο που έχει αποκτήσει και διατηρεί άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, η προϋπόθεση της περίπτωσης β΄ δεν θεωρείται απαραίτητη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 4251/2014, όπως ισχύει.

Η αίτηση μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας με σκοπό την υπαγωγή στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης εισοδήματος που προκύπτει στο εξωτερικό, υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι τις 31 Μαρτίου του εκάστοτε φορολογικού έτους.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.