ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Εκκαθαριστικά συζύγων-Φορολογικές Δηλώσεις 2020

Μια από τις αλλαγές των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι ότι για τους έγγαμους φορολογούμενους θα εκδίδονται πλέον δύο εκκαθαριστικά: ένα για το σύζυγο και ένα για τη σύζυγο. Τα δύο αυτά εκκαθαριστικά συζύγων θα εκδίδονται για κάθε δήλωση, ανεξάρτητα με το αν έχει υποβληθεί κοινή δήλωση ή ξεχωριστή για κάθε σύζυγο, δηλώσεις από το ζευγάρι.

Σε περίπτωση που ο ένας σύζυγος δικαιούται επιστροφή φόρου και ο άλλος εκ των δύο καλείται να πληρώσει προς το Δημόσιο, τα ποσά αυτά δεν συμψηφίζονται.

Επίσης, στην περίπτωση αυτή κατά την οποία και οι 2 σύζυγοι δικαιούνται επιστροφή, αυτή γίνεται στον καθένα ξεχωριστά.

Τα ξεχωριστά εκκαθαριστικά συζύγων εκτυπώνονται από τους ίδιους, χρησιμοποιώντας ο καθένας τους προσωπικούς του κωδικούς. Εάν η σύζυγος δεν διαθέτει ξεχωριστούς κωδικούς, το δικό της εκκαθαριστικό εκτυπώνεται κάνοντας χρήση των κωδικών του συζύγου.

Τέλος, στην περίπτωση των ξεχωριστών δηλώσεων συζύγων, ο καθένας εκτυπώνει μέσω των δικών του κωδικών το εκκαθαριστικό που τον αφορά.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.