ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Ακατάσχετος λογαριασμός

Κάθε Έλληνας φορολογούμενος δικαιούται ως φυσικό πρόσωπο να δηλώσει ως ακατάσχετο έναν μόνο τραπεζικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, στον οποίο οι καταθέσεις του είναι προστατευμένες από κατασχέσεις μέχρι το ποσό των 1.250 €.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση ενός ακατάσχετου λογαριασμού είναι η γνωστοποίησή της επιθυμίας αυτής του φυσικού προσώπου, η οποία γίνεται με την υποβολή αντίστοιχης ηλεκτρονικής δήλωσης στο υπουργείο.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET, και σε αυτήν συμπληρώνεται το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο επιθυμεί να δηλώσει ο δικαιούχος ως ακατάσχετο.

Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της γνωστοποίησης δεν υπάρχει καμία προστασία των καταθέσεων από κατασχέσεις έναντι οφειλών προς το Δημόσιο.

Σε ότι αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ως ακατάσχετος λογαριασμός πρέπει να δηλωθεί αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται οι μηνιαίες αποδοχές τους (μισθοί, συντάξεις ή βοηθήματα).

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.