ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Δήλωση συζύγων με Σύμφωνο συμβίωσης

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν προβεί σε σύναψη συμφώνου συμβίωσης μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν από κοινού φορολογική δήλωση για τα εισοδήματά τους.

Αντίθετα με τους έγγαμους φορολογούμενους, είναι καθαρά στην δική τους κρίση η απόφαση να προχωρήσουν σε κοινή ή ξεχωριστές δηλώσεις. Στην περίπτωση όμως αυτή κατά την οποία θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κοινή δήλωση, ισχύουν και για αυτούς τα όσα ορίζει η διαδικασία για τους παντρεμένους με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο φορολογούμενους βάσει του Άρθρου 67 του Νόμου 4172/2013 και του Άρθρου 8 του Νόμου 4374/2016.

Για την υποβολή κοινής δήλωσης εισοδήματος θα πρέπει οι φορολογούμενοι (είτε πρόκειται για ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είτε έγγαμα) να έχουν προβεί πρώτα σε δήλωση της μεταξύ τους σχέσης στη μηχανογράφηση της ΔΟΥ και στη συνέχεια να καταθέσουν τη δήλωσή τους.

Επίσης, στην περίπτωση κοινής δήλωσης για τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να επιλέγουν και να δηλώνουν ποιος από τους δύο ορίζεται ως υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.