Εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν κατασχέσεις για τα ποσά αυτά.

Ο φορολογούμενος/οφειλέτης λαμβάνει ατομική ειδοποίηση καταβολής οφειλής όταν παρέλθει η ημερομηνία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κι έχει στη διάθεσή του 30 ημέρες ώστε να προβεί σε πληρωμή ή ρύθμιση τους. Μετά το πέρας των 30 ημερών λαμβάνεται κάθε αναγκαστικό μέτρο είσπραξης, συγκαταλεγόμενης της διαδικασίας κατάσχεσης.  Όταν δεν πληρωθούν οι φόροι στην εφορία και οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι δυνατόν να γίνουν κατασχέσεις για τα χρέη που υπάρχουν. Όμως, κάποια ποσά, ανεξάρτητα από τις οφειλές που υπάρχουν δεν μπορούν να κατασχεθούν.

Στην περίπτωση που το οφειλόμενο ποσό προς το Δημόσιο ξεπερνά τις 100.000 € για περισσότερο από 4 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των επιμέρους οφειλών, ο αρμόδιος προϊστάμενος πρέπει να υποβάλει υποχρεωτικά αίτημα ποινικής δίωξης κατά του οφειλέτη, η οποία ασκείται αυτεπάγγελτα.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.