Voucher 200 € για tablet & laptop

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων του Voucher των 200€ για tablet και laptop, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» ανοίγει στις 5 Απριλίου 2021.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, των οποίων το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 6.000 €. Πρόκειται δηλαδή για όλες τις οικογένειες που είναι δικαιούχοι και του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ και ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Κάθε οικογένεια – δικαιούχος του προγράμματος θα λαμβάνει μία επιταγή (voucher) ύψους 200 € ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Υπολογισμός ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος:

 • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
 • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
 • Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Σε δύο φάσεις το άνοιγμα της πλατφόρμας

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Μόνο στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αυτόματη επιβεβαίωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, μπορεί να ζητηθεί η κατά περίπτωση προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών ή/και συμπλήρωση των δηλώσεων από την πλευρά του αιτούντος.

 Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλλει μόνο μια αίτηση στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα μέλη της οικογένειας. Κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση Επιτροπείας, μπορεί να υποβάλλεται χωριστή αίτηση για κάθε παιδί, από τον ορισμένο Επίτροπο αυτού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν φορητές ταμπλέτες (tablets), φορητούς υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1 ή σταθερούς υπολογιστές (desktops, all-in-one), τα οποία θα πρέπει απαραιτήτως να είναι συμβατά με εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (π.χ. Microsoft Teams, Webex, Zoom), ενώ οι συσκευές προβλέπεται να είναι καινούριες και όχι τύπου Refurbished.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές εφόσον εγκριθούν δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν κάποια νέα αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 € για την αγορά του εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως, εφόσον είναι πιστοποιημένος δικαιούχος, θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 €.

Εάν είστε δικαιούχος τότε μπορείτε:

 • είτε να αποστείλετε τον ηλεκτρονικό κωδικό απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμείτε να αγοράσετε τον τεχνολογικό σας εξοπλισμό.
 • είτε να τον εκτυπώσετε και να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας από κάποιο φυσικό κατάστημα.
 • Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή η οποία κοστίζει παραπάνω, θα πρέπει να συμπληρώσει ο ίδιος το επιπλέον ποσό.

Υποχρεώσεις δικαιούχων:

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τον εξοπλισμό, τον οποίο προμηθεύτηκαν μέσω του προγράμματος για τουλάχιστον δύο χρόνια, όσο και το διάστημα της προβλεπόμενης εγγύησης, ενώ απαγορεύεται να τον μεταπωλήσουν. Καθ’ όλο το διάστημα ισχύος της διετούς εγγύησης, υποχρεούνται να διατηρούν τον εξοπλισμό και το παραστατικό αγοράς έτοιμο προς επίδειξη σε τυχόν ελέγχους που προβλέπεται ότι μπορούν να διενεργηθούν δειγματοληπτικά. Σε περίπτωση μη επισκευάσιμης βλάβης του εξοπλισμού θα πρέπει να διατηρούνται τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αγορά του ή την αντικατάστασή του.

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Comment (1)

 1. Αρμπεν Χασανι
  9 Μαΐου, 2021

  Γεια σας εκανα αιτηση για το ενα το παιδι μου πηρα τον κωδικο του voucher. Νομιζα οτι η αιτησης γινοντουσαν ξεχωριστα, μπορω να ξανακανω?

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.