ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Έξτρα Εισόδημα: 4 Τρόποι να Δοκιμάσεις το 2023

4-τρόποι-για-εξτρα-εισόδημα

Είναι γεγονός πως όλοι προσπαθούμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας με διάφορους τρόπους, είτε ενεργητικούς, είτε παθητικούς.

Άλλωστε, με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ για να βγάλει κανείς έξτρα εισόδημα.

Για αυτό, στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε 4 απλούς τρόπους για αύξηση εισοδήματος:

Να σημειώσουμε επίσης πως αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι για έξτρα εισόδημα, θα καλύψουμε όμως σήμερα ορισμένους βασικούς.

Ας ξεκινήσουμε.

Τρόπος #1: Βραχυχρόνια Μίσθωση (Airbnb)

Τα έσοδα από ακίνητα είναι μια εξαιρετική πηγή εισοδήματος που πολλοί άνθρωποι προτιμούν.

Αυτό φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει τόσο ακίνητα μακροχρόνιας μίσθωσης, όσο και βραχυχρόνιας. Εμείς θα σταθούμε κυρίως σε αυτά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα γνωστά Airbnb.

Μπορείς δηλαδή να αξιοποιήσεις ένα ακίνητο που έχεις και να το διαθέσεις προς ενοικιαση που συνήθως κρατάει από λίγες μέρες, μέχρι λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για μια καλή πηγή παθητικού εισοδήματος που δύναται να αποφέρει αρκετά χρήματα, αν φυσικά το ακίνητο είναι καλής ποιότητας και αξιοποιηθεί σωστά.

Σημαντικό: Αν σκέφτεσαι την βραχυχρόνια μίσθωση σαν επιλογή, μην ξεχάσεις να ενημερωθείς κατάλληλα για τη φορολογία της.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις ότι όλα τα εισοδήματά σου από ακίνητα, πρέπει να δηλώνονται στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλεις κάθε έτος, ώστε να σου επιβληθεί ο ανάλογος φόρος.

Με λίγα λόγια η επιλογή των Airbnb, αν και όχι η πιο απλή, μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό έξτρα εισόδημα.

Τρόπος #2: Freelancing

Με τον όρο freelancing εννοούμε τη παροχή υπηρεσιών όντας ανεξάρτητος και όχι μισθωτός μιας επιχείρησης.

Για παράδειγμα, freelancer μπορεί να είναι ένας αρθρογράφος, ένας γραφίστας ή ένας προγραμματιστής, οι οποίοι δουλεύουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και μπορεί να χρεώνουν τη δουλειά τους με την ώρα ή ακόμα με βάση ολόκληρο το project.

Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ, αν βρεις κάτι στο οποίο είσαι καλός και το αξιοποιήσεις ή ακόμα και αν εκπαιδευτείς πάνω σε κάτι νέο.

Αν παραδείγματος χάριν γνωρίζεις κώδικα, τότε μπορείς να προσφερθείς να εργαστείς πάνω σε διάφορα projects που χρειάζονται έναν προγραμματιστή.

Τέτοια projects βρίσκονται είτε με τη δύναμη του word of mouth, είτε μέσω πλατφορμών όπως το Fiverr και το UpWork.

Όπως και να έχει, όπως και προηγουμένως, έτσι και τώρα είναι σημαντικό να είσαι ενήμερος σχετικά με τη φορολογία των freelancers και τι εισοδήματα πρέπει να δηλώνουν στη φορολογική δήλωση.

Τρόπος #3: Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επιτρέψει σε πολλά άτομα να επωφεληθούν από αυτό, δημιουργώντας τα δικά τους eShops.

Μέσα από αυτά μπορούν να πουλήσουν διάφορα εμπορεύματα και να βγάλουν κέρδος.

Αν λοιπόν αποφασίσεις να κάνεις τη κίνηση αυτή, θα πρέπει να καταλήξεις στα προιοντα που θα προσφέρεις, την τιμολογιακή πολιτική σου, το στήσιμο του eShop, καθώς και άλλα σημαντικά πράγματα.

Τα πράγματα αυτά μπορεί να αφορούν την έδρα της επιχείρησης, όπου η οικία μπορεί να δηλωθεί για συγκεκριμένες δραστηριότητες, ιδιαίτερα παροχής υπηρεσιών. Όταν όμως πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορικής δραστηριότητας, η επαγγελματική έδρα δεν μπορεί να είναι η οικία σου, αλλά κάποιος επαγγελματικός χώρος.

Άλλα πράγματα μπορεί να είναι το γενικότερο λογιστικό πλαίσιο, όπως οι φόροι που πρέπει να αποδοθούν ή οτιδήποτε σχετίζεται με την διασυνοριακή μεταφορά αγαθών, όπως το ζήτημα του ΦΠΑ

Συνοπτικά, τα eShops έχουν τη δυνατότητα να σου προσφέρουν ένα έξτρα εισόδημα ή ακόμα και να γίνει η κύρια πηγή εισοδήματός σου.

Τρόπος #4: Online Courses

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, η ζήτηση για online courses αυξήθηκε κατακόρυφα.  

Πλέον μπορείς να εκμεταλλευτείς μια γνώση που έχεις και να την μοιραστείς με τον κόσμο. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι καλός στο graphic design. 

Έτσι, μπαίνεις σε μια ιστοσελίδα όπως το Udemy και δημιουργείς ένα μάθημα. 

Ύστερα, αυτό το ανεβάζεις στην πλατφόρμα και αφήνεις τον κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει, να το αγοράσει. 

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα έξτρα εισοδήματος, καθώς σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει ακόμα και παθητική πηγή.

Ενδιαφέρον για τον όρο “online courses” στην αναζήτηση της Google.

Φυσικά δεν υπάρχει όριο στα χρήματα που μπορεί να βγάλει κανείς, καθώς αυτό εξαρτάται από το κοινό του και την ποιότητα των μαθημάτων.

Συνοπτικά, αυτοί ήταν 4 από τους βασικότερους τρόπους για να βγάλεις χρήματα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν ακόμα και σε εργασία μερικής ή πλήρης απασχόλησης.

Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι πως οποιοδήποτε εισόδημα αποκτήσεις, είτε από ακίνητα, είτε από επιχειρηματική δραστηριότητα ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να συμπεριληφθεί στην ετήσια φορολογική σου δήλωση.

Αυτή μπορείς να τη κάνεις με τη βοήθεια του λογιστή σου ή μόνος σου μέσα από την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά!

Με αυτή μπορείς να υποβάλλεις φορολογική δήλωση σε 10 μόλις λεπτά, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται συνεχής επικοινωνία με λογιστή.

Εννοείται πως παρέχεται και η δυνατότητα επικοινωνίας με λογιστή, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθώς τη δήλωσή σου θα την ελέγξει λογιστής και θα σε ενημερώσει αν υπάρχουν τυχόν λάθη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή για Android ή iOS και να κάνεις την εγγραφή σου!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.