ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΕΑ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Συμψηφισμός εισφοράς αλληλεγγύης κατοίκων εξωτερικού

Μια σημαντική αλλαγή που ισχύει από φέτος για τους κατοίκους εξωτερικού με εισοδήματα τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες είναι η δυνατότητα συμψηφισμού του φόρου αλλοδαπής τόσο με τον ελληνικό φόρο, όσο και με την εισφορά αλληλεγγύης.

Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις στις οποίες η χώρα προέλευσης των εισοδημάτων έχει υπογράψει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) με την Ελλάδα και η ΣΑΔΦ αυτή προβλέπει δυνατότητα φορολόγησης του εισοδήματος και στα δύο κράτη.

Αν και το μέτρο έχει ξεκινήσει να έχει αναδρομική ισχύ από το 2015 βάσει της ΠΟΛ 2147/2019, στην ουσία η υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 είναι αυτή η οποία θα ορίσει την σωστή έκβαση της διαδικασίας, καθώςγια πρώτη φορά έχει εισαχθεί πίνακας για τις περιπτώσεις όπου συμπληρώνεται ο φόρος αλλοδαπής ανάλογα με την πηγή εισοδήματος. Οι επιλογές του πίνακα αυτού είναι:

  1. συμπλήρωση του ποσό φόρου το οποίο παρακρατήθηκε ή καταβλήθηκε σε χώρες με τις οποίες υφίσταται ΣΑΔΦ και στη ΣΑΔΦ προβλέπεται η μέθοδος της πίστωσης και
  2. λοιπές περιπτώσεις.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.