ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Κατάργηση της ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών

Η υποβολή της δήλωσης εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 θα είναι απλοποιημένη σε ότι έχει να κάνει με τις βεβαιώσεις αποδοχών, καθώς καταργείται η Ετήσια Βεβαίωση Αποδοχών για τις επιχειρήσεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί όσοι υπέβαλαν μέσα στο 2019 αναλυτικές εγγραφές για τις μηνιαίες βεβαιώσεις απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, δεν έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν ετήσια βεβαίωση αποδοχών.

Υποχρέωση ηλεκτρονικής αποστολής του ετήσιου Αρχείου Βεβαιώσεων Αποδοχών συνεχίζουν να έχουν μόνον οι υπόχρεοι σε παρακράτηση ΦΜΥ, οι οποίοι:

  1. Είτε υπέβαλαν την προσωρινή δήλωση ΦΜΥ με συγκεντρωτικές εγγραφές, κάνοντας χρήση των κωδικών 95 και 96 της Α.1099/2019 (πληρωμές μισθών και συντάξεων από φορείς γενικής κυβέρνησης),
  2. Είτε απέδωσαν τον παρακρατούμενο ΦΜΥ με άλλους τρόπους, πέραν των όσων ορίζονται στην Α.1099/2019 (όπως συμβαίνει με την ειδική διαδικασία απόδοσης παρακρατούμενου ΦΜΥ από το Δημόσιο)
  3. Είτε κατέβαλαν αποδοχές σε αξιωματικούς και κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.