ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Επιστροφή φόρου και φορολογική ενημερότητα-Φορολογικές Δηλώσεις 2020

Επιστροφή φόρου και φορολογική ενημερότητα

Όπως είναι γνωστό, εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει ποσό προς επιστροφή, αυτή γίνεται μέσω τραπέζης. Εάν το ποσό αυτό, το οποίο μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε αιτία, δεν ξεπερνά τα  5 ευρώ ανά σύζυγο δεν επιστρέφεται.

H διαδικασία της επιστροφής των χρημάτων στους δικαιούχους διαχωρίζει τους φορολογούμενους σε 2 κατηγορίες:

  1. Αυτούς που είναι φορολογικά ενήμεροι (δεν χρωστάνε)
  2. Αυτούς που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι (χρωστάνε).

Φορολογικά ενήμεροι

Εφόσον ο δικαιούχος φορολογούμενος είναι φορολογικά ενήμερος (δεν χρωστάει) κι έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, τότε του επιστρέφεται το ποσό μέσω τραπέζης στο λογαριασμό του που έχει δηλώσει, σύμφωνα με την Αίτηση/ Υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε.

Μη φορολογικά ενήμεροι

Όταν οι δικαιούχοι εμφανίζονται να έχουν οφειλές προς το δημόσιο ή δεν είναι φορολογικά ενήμεροι για οποιονδήποτε άλλο λόγο, το υπουργείο τους προωθεί εκκαθαριστικά σημειώματα με την ενημέρωση ότι η επιστροφή θα γίνει από τη ΔΟΥ.

Χρέη προς την εφορία

Όσοι εμφανίζουν χρέη προς την εφορία και ταυτόχρονα έχουν επιστροφή φόρου, το ηλεκτρονικό εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν δεν θα περιλαμβάνει την ειδοποίηση επιστροφής φόρου. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτα θα πρέπει να γίνει ο συμψηφισμός  της οφειλής και στη συνέχεια να τους επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό εφόσον περισσέψει

Προκαταβολή προηγούμενου έτους

Αν το πιστωτικό από την εκκαθάριση οφείλεται στην προκαταβολή του προηγούμενου έτους η οποία όμως δεν εξοφλήθηκε, πρώτα θα εξοφληθεί η προκαταβολή που οφείλεται και μετά αν περισσέψει ποσό θα επιστραφεί στο φορολογούμενο

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.