ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Πώς υποβάλλεται η δήλωση ανήλικου παιδιού;

Κατά την υποβολή των δηλώσεων για το 2020 θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρέωση ή όχι των ανήλικων παιδιών για την υποβολή δήλωσης εισοδήματος. Στην κατηγορία των ανήλικων παιδιών συγκαταλέγονται τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί από την 01/01/2001 έως και τις 31/12/2019.

Εφόσον ένα ανήλικο τέκνο υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση βάσει των όσων ορίζει η φορολογική διαδικασία, η υποβολή της γίνεται είτε από τον γονέα αυτόν ο οποίος ασκεί τη γονική μέριμνα, είτε από τον γονέα ο οποίος είναι εξαρχής υπόχρεος για την υποβολή της οικογενειακής δήλωσης.

Εάν οι γονείς έχουν επιλέξει να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις, τα εισοδήματα των παιδιών προστίθενται σε αυτά του γονέα που έχει το μεγαλύτερο συνολικό εισόδημα και φορολογούνται σε αυτόν. Εάν οι δύο γονείς δηλώνουν ισόποσα εισοδήματα, τότε το εισόδημα του παιδιού συμπληρώνεται στο όνομα του πατέρα.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει γονέας, η υποβολή της δήλωσης του ανήλικου παιδιού γίνεται από τον ορισμένο κηδεμόνα του.

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.