ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Φορολογικές Δηλώσεις 2020-Διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών δηλώσεων

Σε πολλές περιπτώσεις, για να προχωρήσει η ΔΟΥ στον έλεγχο μιας δήλωσης ενός φορολογούμενου (είτε αρχικής είτε τροποποιητικής), μπορεί να ζητήσει από αυτόν τα δικαιολογητικά που αναφέρει αυτή. Όπως ορίζει η σχετική διαδικασία, η υπηρεσία ενημερώνει με μήνυμα τα φυσικά πρόσωπα ώστε να προσέλθουν στη ΔΟΥ που υπάγονται εντός 5 εργάσιμων ημερών και να προσκομίσουν ότι τους έχει ζητηθεί. 

Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία και δεν λάβει τα δικαιολογητικά η υπηρεσία, τότε προχωρά σε εκκαθάριση χωρίς αυτά.

Κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης διαγράφονται ή διορθώνονται τα ποσά τα οποία έχουν δηλωθεί ως απαλλασσόμενα του φόρου, ενώ διαγράφονται και τα ποσά από τα οποία γίνεται έκπτωση, μείωση φόρου ή οποιαδήποτε φορολογική ελάφρυνση.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται εφόσον δεν προσκομιστούν τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν, ενώ η διαδικασία ισχύει και για την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου εισοδήματος ή επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ (όταν απαιτείται να πραγματοποιηθεί έλεγχος).

Όπως λέω πάντα, όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά! Λύστε αυτά και όλα τ’ άλλα θα λυθούν αυτόματα!

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα.

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.