ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού;


Τη Δευτέρα 24 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 – 31 Ιουλίου 2022. Με βάση το μοντέλο που ίσχυσε για πρώτη φορά πέρσι, περίπου 300.000 εργαζόμενοι και άνεργοι θα μπορέσουν να κάνουν και φέτος φτηνές διακοπές με επιδοτούμενα voucher Κοινωνικού Τουρισμού ακόμα και σε 5άστερα ξενοδοχεία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν τουλάχιστον μια από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας)
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.


Επιπλέον, για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο

Τι καλύπτει το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού;


Η επιδότηση θα αφορά εκτός από τις διακυκτερεύσεις και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν είτε μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου, είτε μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας


Τι είναι η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού;


Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός που εκδίδεται για κάθε δικαιούχο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού.

Η Επιταγή ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του για τη διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα και την ακτοπλοϊκή του μετάβαση σε αυτό (όταν απαιτείται). Δεν υπάρχει έγγραφο σε έντυπη μορφή από τον ΟΑΕΔ για να προσκομιστεί στα τουριστικά καταλύματα. Η ύπαρξη και η ισχύ της επιταγής ελέγχεται από τους παρόχους με την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την εισαγωγή του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ των δικαιούχων.
Στην περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, διατίθεται voucher σε έντυπη μορφή, το οποίο εκτυπώνεται υποχρεωτικά ώστε να επιδειχθεί για την έκδοση του εισιτηρίου, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάβαση σε προορισμό άλλον από αυτόν που βρίσκεται το τουριστικό κατάλυμα.
Τέλος, κάθε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ισχύει αποκλειστικά από την ημερομηνία έναρξης μέχρι την ημερομηνία λήξης του συγκεκριμένου προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου εκδόθηκε.

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά και αποκτήστε το Premium πακέτο υπηρεσιών με 9,99€ το μήνα, ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα επιδόματα!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.