ΝΕΑ

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

Η ψηφιακή επανάσταση δεν μπορούσε να αφήσει εκτός την λογιστική – φοροτεχνική αγορά που κατά κοινή ομολογία δεν έχει υλοποιήσει όσο θα έπρεπε τον αναγκαίο πλέον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Παρασκευάς – Φορολογάς είναι η πρώτη αμιγώς ψηφιακή λογιστική υπηρεσία που μειώνει κόστη και χρόνους εξυπηρέτησης για τους πελάτες και είναι πάντα διαθέσιμος.  

Όπως συμβαίνει συνήθως, μια ιδέα για Startup γεννιέται ύστερα από ένα πρόβλημα ή μια ανάγκη που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι ιδρυτές. Αν και το πρώτο ψηφιακό λογιστήριο φυσικών προσώπων δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 2020 , το project του Παρασκευά Φορολογά είχε γεννηθεί μερικά χρόνια πριν. Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι μια ιδέα του Κωνσταντίνου Ράικου, CEO και Founder της KRS Group. Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν ήταν αναγκασμένος να μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Εκεί αναπτύχθηκε η ιδέα να έχει ο καθένας πρόσβαση στον λογιστή του μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Το project βρήκε άμεση ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες όσο και επενδυτικά αφού χρηματοδοτήθηκε από angels investors οι οποίοι είναι ιδρυτές και στελέχη μεγάλων εταιρειών, τεχνολογίας και του εμπορίου.

Ο Παρασκευάς Φορολογάς, είναι ένας λογιστής από την Τρίπολη που καταφέρνει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας εποχής να συνδυάζει το παλιό με το νέο, την εμπειρία και την σοβαρότητα ενός λογιστή με την ταχύτητα και την εξέλιξη της εποχής. Είναι μια φιγούρα που ήρθε για να μείνει. Το όραμα, όπως μας αναφέρει ο κύριος Ράικος, είναι ο Παρασκευάς να γίνει ο πρώτος Φοροτεχνικός Λογιστής τεχνητής νοημοσύνης και να χρησιμοποιηθεί από την πολιτεία ως  «δάσκαλος» που μέσα από τις ιστορίες του θα εκπαιδεύει τα παιδιά ως 10 ετών να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση.

Η πρώτη καραντίνα του κορονοϊού ανέδειξε πολλά προβλήματα στην κατανόηση και την δυσκολία στην εξυπηρέτηση για τα φυσικά πρόσωπα. Οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το δημόσιο, τη γραφειοκρατία και την ταχύτητα με την οποία μεταβάλλονται οι συνθήκες  γύρω μας, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ταυτόχρονα, όσοι προσπαθούν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες του κλάδου για καθοδήγηση αποθαρρύνονται τός λόγω καθυστερήσεων όσο και λόγω του υψηλού κόστους των αμοιβών. Αυτό ακριβώς ήρθε να λύσει το App του Παρασκευά Φορολογά! Η μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας αλλά και η αισθητή μείωση του κόστους είναι αυτό που έκανε τον Παρασκευά τόσο αναγνωρίσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετρά πλέον τους 20.000 χρήστες! Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το κόστος και το εύρος των υπηρεσιών που επιθυμεί, μέσα από το κινητό του και την ασφάλεια του σπιτιού του.

Παρά το χαλαρό και ανάλαφρο ύφος που βγάζει προς τα έξω, ο Παρασκευάς κρύβει πίσω του μια έμπειρη ομάδα, στελεχωμένη από επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις, αφού ανήκει στην οικογένεια της KRS Group, μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Λογιστικής.

Άμεση εξυπηρέτηση, στοχευμένες απαντήσεις, και λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την πλειονότητα των φορολογούμενων είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που πρέπει να περιμένει κανείς από τη συνεργασία με τον Παρασκευά Φορολογά. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα την υποβολή της δήλωσής του, την υποβολή Ε9, την αίτηση επιδόματος και ενημεροτήτων κ.α.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει το App του Παρασκευά ξεχωριστό είναι η ευκολία στην χρήση του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του και να απαντήσει σε κάποιες απλές ερωτήσεις ώστε να συγκεντρωθούν οι πληροφορίες που χρειάζονται για την συμπλήρωση της δήλωσής του. Πλέον, ακόμη και όσοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δύσκολη λογιστική ορολογία είναι σε θέση να συμπληρώσουν μόνοι τους την φορολογική τους δήλωση.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Ράικος το χαμηλό κόστος του Παρασκευά δεν σημαίνει και χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών. Για την ακρίβεια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασσική σχέση λογιστή-πελάτη καθώς μέσω του app μπορείς να απευθυνθείς στον Παρασκευά για οποιαδήποτε απορία σου και αυτός σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σου απαντήσει. Αν πάλι υπάρχει ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα, μπορεί ο χρήστης να επικοινωνήσει με την ομάδα των έμπειρων λογιστών του γραφείου για να τον καθοδηγήσει.

Από τον 2ο χρόνο λειτουργίας του, ο Παρασκευάς απευθύνει πλέον τις υπηρεσίες του και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται στο 100% από το νέο πακέτο υπηρεσιών.

Όπως κάθε τι διαφορετικό και disruptive, ο Παρασκευάς Φορολογάς αντιμετώπισε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις από τον κλάδο των λογιστών τον πρώτο αλλά έχει αποδείξε ότι ήρθε για να μείνει, κερδίζοντας έδαφος στην αγορά, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες να επιλέγουν να τον εμπιστευτούν.  

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ράικος: «Όλα τα προβλήματα είναι φορολογικά, λύστε αυτά και όλα τα άλλα θα λυθούν αυτόματα!».

Πηγή: STARTUPPER MAG


Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.