ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Πώς να Επιλέξεις Καλό Λογιστή (5 Πράγματα να Προσέξεις)

επιλογή-λογιστή-Παρασκευάς-Φορολογάς

Ήρθε η ώρα να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση και ήδη γνωρίζεις το πρώτο πράγμα που θα σε απασχολήσει: “πώς να κάνω τη σωστή επιλογή λογιστή;”.

Για αυτό, ας δούμε μαζί κάποια πράγματα που αξίζει να λάβεις υπόψη, πριν κάνεις την επιλογή σου!

Συγκεκριμένα, τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι:

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο.

Εμπειρία

Αρχικά, αυτό στο οποίο θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή, είναι η εμπειρία του λογιστή σου.

Στο πλαίσιο αυτό, ρόλο παίζουν η θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξειδίκευσή του.

Ως προς τη θεωρητική κατάρτιση, επειδή όλοι γνωρίζουμε τις ασταμάτητες αλλαγές που γίνονται στον φορολογικό τομέα, είναι σημαντικό ο λογιστής που θα επιλέξεις να είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις. 

Αυτό μπορεί να φαίνεται από σεμινάρια, ειδικά μαθήματα και λοιπά στα οποία έχει συμμετάσχει, κάτι το οποίο προσφέρει μία βεβαιότητα για την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Ως προς τη πρακτική εξειδίκευση, όμως, δεν αρκεί να γνωρίζεις για το μεγάλο πελατολόγιό του ή για την πολυετή δραστηριοποίησή του στο χώρο, αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη τους ειδικότερους τομείς εξειδίκευσής του. 

Είναι λογικό ότι όσον αφορά τους τομείς αυτούς, ο λογιστής σου όχι μόνο θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαδικαστικά, αλλά θα έχει και την πρακτική εξειδίκευση ώστε να δώσει επιπλέον συμβουλές για δυνατότητες τις οποίες ενδεχομένως δε γνώριζες.

Έτσι και ο Παρασκευάς Φορολογάς σου προσφέρει έναν ενδεικτικό κατάλογο των υπηρεσιών του και του κόστους αυτών, για να είσαι σίγουρος ότι οι τομείς εξειδίκευσής του ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτό το οποίο ψάχνεις.

Υποστήριξη

Συνεχίζοντας, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξεις – ειδικά εάν ανήκεις στους βιαστικούς – είναι η συνεχής και άμεση υποστήριξη που μπορεί να σου προσφέρει ο λογιστής σου.

Γενικότερα, οι προθεσμίες που συχνά θα χρειαστεί να προλάβεις δημιουργούν την ανάγκη επιλογής ενός λογιστή, ο οποίος θα απαντά εγκαίρως στις απορίες και αιτήματά σου.

Σε αυτό το κομμάτι, ιδιαίτερα αποτελεσματικές έχουν αποδειχθεί οι υπηρεσίες ψηφιακής λογιστικής που παρέχει ο Παρασκευάς Φορολογάς, καθώς ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει ή να κάνει χρήση των υπηρεσιών χωρίς τους συνηθισμένους περιορισμούς ωραρίου, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία υποστήριξης.

Ακόμη, εάν δεν είσαι ακριβώς σίγουρος για τις υπηρεσίες τις οποίες χρειάζεσαι, αλλά θες να θέσεις κάποιο γενικό ερώτημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το forum του ΠΦ, ώστε να λάβεις την απάντησή σου.

Πιστοποίηση

Ένα άλλο κομμάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι το αν ο λογιστής σου φέρει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, δεν αρκεί ο λογιστής που θα εμπιστευτείς να κατέχει τίτλο σπουδών λογιστικής, αλλά θα πρέπει τόσο ο ίδιος όσο και το γραφείο στο οποίο τυχόν εργάζεται – εάν έχει τη μορφή εταιρίας – να φέρουν βεβαίωση/άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού!Για να γλιτώσεις το ψάξιμο, η ιστοσελίδα του Παρασκευά Φορολογά ήδη περιλαμβάνει ειδικό link με τα διαπιστευτήρια, παρέχοντάς σου τη βεβαιότητα και ασφάλεια που χρειάζεσαι.

Κόστος

Επιπλέον, κάτι που πρέπει να αναλογιστείς, πριν κάνεις την επιλογή του λογιστή σου, είναι εάν μπορεί να σου προσφέρει την κατάλληλη ποιότητα με το κατάλληλο κόστος.

Ειδικότερα, η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση, η παροχή της δυνατότητας επικοινωνίας με νέα και γρήγορα μέσα, η κατάλληλη εξειδίκευση και η ποικιλία υπηρεσιών αποτελούν μερικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται την ποιότητα των λογιστικών υπηρεσιών.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, ο Παρασκευάς Φορολογά έχει φροντίσει ώστε να έχεις όλα τα παραπάνω σε λογικά κόστη, τα οποία μπορείς να βρεις και στον τιμοκατάλογό μας για την πληρέστερη ενημέρωσή σου.

Άνεση με Τεχνολογία

Τέλος, ερχόμαστε σε ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου στην επιλογή λογιστή που είναι η εξοικείωσή με την τεχνολογία.

Και αυτό έχει δύο πτυχές.

Η πρώτη έχει να κάνει με την ικανότητα του λογιστή σου να διαχειριστεί τις νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες φορολογικών, ασφαλιστικών και άλλων φορέων, στις οποίες πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες διεργασίες φορολογικής.

Η δεύτερη, όμως, έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις ίδιες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο λογιστής. Η χρήση νέων τεχνολογικών μέσων επιταχύνει την εξυπηρέτηση, την επικοινωνία και κάθε διαδικαστικό ζήτημα που έρχεται να αντιμετωπίσει ο λογιστής σου.

Με στόχο την παραπάνω βελτίωση, η ομάδα του Παρασκευά Φορολογά έχει προσαρμοστεί όχι μόνο στη χρήση των παραπάνω ηλεκτρονικών πλατφορμών, αλλά γενικότερα στις ανάγκες των τεχνολογικών εξελίξεων.

Μάλιστα, ο ΠΦ αποτέλεσε και το πρώτο ψηφιακό λογιστικό γραφείο εκμεταλλευόμενος τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης!

Με Λίγα Λόγια

Συμπεραίνοντας, μπορούμε να πούμε ότι προκειμένου η επιλογή λογιστή να αποδειχθεί ως η καλύτερη δυνατή, απαιτείται προηγουμένως η κατάλληλη έρευνα και ενημέρωση.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείς να λάβεις παραπάνω πληροφορίες και να γνωρίσεις τον Παρασκευά Φορολογά, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον ΠΦ και να κατεβάσεις το ΠΦ app για Android και iOS!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.