ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα πάρετε έκπτωση φόρου 2.200 ευρώ

φορολογία-αγροτών-οδηγός-2022-Παρασκευάς

Η διαδικασία για την έκπτωση φόρου αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θα ισχύσει για τις φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν το 2023 και μετά.

Το μέτρο αφορά τις λεγόμενες «χρυσές» αποδείξεις που θα πρέπει να ζητούν οι φορολογούμενοι μέσω των οποίων θα μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 2.200 ευρώ με εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα ή ακίνητα, οι οποίοι πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα δαπάνες σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα ο μέτρο των «χρυσών» αποδείξεων ενεργοποιήθηκε φέτος και θα ισχύει έως το 2025. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που ζητούν και παίρνουν αποδείξεις από 20 κατηγορίες επαγγελμάτων θα δουν την έκπτωση φόρου εισοδήματος στο εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν από το 2023 έως το 2026.

Σύμφωνα με τα «Νέα» το ανώτατο όριο μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος φτάνει στα 5.000 ευρώ, αλλά για να τo κερδίσει κάποιος φορολογούμενος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει δαπάνες ύψους 16.667 ευρώ με πλαστικό χρήμα από τη λίστα των 20 επαγγελμάτων, ενώ για να κερδίσει την έκπτωση φόρου 2.200 ευρώ θα πρέπει να φορολογείται με συντελεστή 44% που σημαίνει πως δηλώνει εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Για χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, η μείωση φόρου είναι μικρότερη.

Τα βασικά στοιχεία του νέου μέτρου «χρυσών» αποδείξεων

Επιπλέον έκπτωση φόρου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούν μπορούν να κερδίσουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα όσοι αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις, οποιαδήποτε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα ή από εκμίσθωση ακινήτου.

Οι δαπάνες που οδηγούν σε έξτρα έκπτωση φόρου αφορούν πληρωμές για τις παρακάτω υπηρεσίες:

Kτηνιατρικές, εργασίες υδραυλικού, ψυκτικού, συντηρητή θέρμανσης, ηλεκτρολόγου, ξυλουργού, μόνωσης, τοιχοποιίας, σοβατίσματος, τοποθέτησης πλακιδίων, στέγης και παραθύρων λαμαρίνας κ.λπ., σκυροδέματος, υπηρεσίες ταξί, κομμωτήρια, κουρεία και καταστήματα ομορφιάς, υπηρεσίες κηδειών, μασάζ, φυσικής ευεξίας, καθαρισμού και οικιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη φωτογραφιών, σχολές χορού, γυμναστήρια και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου με συνδρομή, διάφορες υπηρεσίες ελεύθερου χρόνου, προσωπική φροντίδα και νοσηλεία (εξαιρούνται νοσοκομειακές δραστηριότητες), νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φροντίδας παιδιών.

Οι δαπάνες θα πρέπει να πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες “prepaid cards”, e-banking, ηλεκτρονικού πορτοφολιού “e-wallet”, paypal).

Κατέβασε το ΠΦ app για Android ή iOS, ώστε να ενημερωθείς για λύσεις που σε ωφελούν και να πραγματοποιήσεις τις δηλώσεις σου εύκολα και γρήγορα!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.