ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Φορολοταρία – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την κλήρωση των 50.000 ευρώ!

φορολοταρία

Τι είναι η Φορολοταρία και κάθε πότε διεξάγεται; Εσύ ήξερες πως μπορείς να κερδίσεις έως και 50.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα; Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μάθουμε περισσότερα για τη Φορολοταρία εξετάζοντας τις παρακάτω θεματικές:

  • Τι είναι η Φορολοταρία;
  • Κάθε πότε διεξάγεται η Φορολοταρία;
  • Φορολοταρία – Πως συμμετέχω;
  • Φορολοταρία – Πως βλέπω αν κέρδισα;
  • Φορολοταρία – Πόσοι λαχνοί κληρώνονται σε κάθε μηνιαία κλήρωση και ποια είναι τα έπαθλα; 
  • Φορολοταρία – Πόσοι λαχνοί κληρώνονται στην ετήσια κλήρωση και ποια είναι τα έπαθλα;
  • Πως προσδιορίζεται το πλήθος των λαχνών μου που συμμετέχουν στη Φορολοταρία;

Τι είναι η Φορολοταρία;

Η φορολοταρία είναι μία κλήρωση που κάνει το υπουργείο οικονομικών και αφορά τους φορολογούμενους πολίτες.

Η κλήρωση διεξάγεται κάθε μήνα, ενώ το χρηματικό έπαθλο που μπορεί να κερδίσει κάποιος φτάνει έως και τις 50.000 ευρώ.

Για να συμμετέχει κάποιος στη φορολοταρία υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες θα αναφέρουμε στη συνέχεια του άρθρου.

Κάθε πότε διεξάγεται η Φορολοταρία;

Η Φορολοταρία διεξάγεται από την εφορία κάθε μήνα. Συνολικά διεξάγονται έως 12 κληρώσεις το μηνά. Επιπλέον διεξάγεται και μία ετήσια κλήρωση, το τελευταίο δεκαήμερο πριν την αλλαγή του χρόνου. Δηλαδή ο αριθμός των κληρώσεων μπορεί να φτάσει έως και τις 145 το χρόνο!

Φορολοταρία – Πως συμμετέχω;

Στη Φορολοταρία συμμετέχουν αυτόματα όσα φυσικά πρόσωπα διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και είναι άνω των 18 ετών.

Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλίσει κάποιος τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων της ΑΑΔΕ, πρέπει απλώς να έχει πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή μέσω:

  • Κάρτας
  • Άλλου ηλεκτρονικού μέσου συναλλαγής

Επίσης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το τελευταίο φορολογικό για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, εφόσον έχει την υποχρέωση.

Φορολοταρία – Πως βλέπω αν κέρδισα;

Για να ενημερωθεί κάποιος σχετικά με το αν κέρδισε στη Φορολοταρία, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στη κατηγορία «Δημόσιες Κληρώσεις».

Όσον αφορά τους νικητές, η ενημέρωση τους πραγματοποιείται, πιο άμεσα, μέσω ενός προσωποποιημένου μηνύματος το οποίο μπορούν να βρουν στον προσωπικό λογαριασμό τους, στο myAADE, καθώς και μέσω email στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Προσοχή: Προκειμένου να ενημερωθείς και να ελέγξεις τους λαχνούς σας, είναι απαραίτητο να έχεις προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο myAADE.

Φορολοταρία – Πόσοι λαχνοί κληρώνονται σε κάθε μηνιαία κλήρωση και ποια είναι τα έπαθλα; 

Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί. Συγκεκριμένα:

  • 1 λαχνός ο οποίος κερδίζει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ
  • 5 λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ
  • 50 λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ
  • 500 λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ

Φορολοταρία – Πόσοι λαχνοί κληρώνονται στην ετήσια κλήρωση και ποια είναι τα έπαθλα;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, στο τελευταίο δεκαήμερο κάθε έτους, διεξάγεται η ετήσια κλήρωση. Στην ετήσια κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις μηνιαίες κληρώσεις του ίδιου έτους. Συνολικά, στην ετήσια κλήρωση αναδεικνύονται:

  • 12 τυχεροί λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ, ως χρηματικό έπαθλο
  • Τυχεροί λαχνοί οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. 

Όσον αφορά του λαχνούς των 1.000 ευρώ, το πλήθος τους καθορίζεται ανάλογα με το χρηματικό ποσό το οποίο παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγούμενες κληρώσεις, οι οποίες διεξήχθησαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Πως προσδιορίζεται το πλήθος των λαχνών μου που συμμετέχουν στη Φορολοταρία;

Για τον προσδιορισμό του αριθμού των λαχνών που συμμετέχουν στη Φορολοταρία, η ΔΑΘΕ πραγματοποιεί τους απαιτούμενος ψηφιακούς ελέγχους. Συγκεκριμένα:

  • Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη, ορίζεται στις 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
  • Σε κάθε 1 ευρώ (το οποίο καταναλώνεται μέσω κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου) αντιστοιχεί ένας  λαχνός.
  • Οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται και τετραπλασιάζονται αν το ποσό το οποίο καταναλώνεται με έναν από τους παραπάνω τρόπους (εντός του μήνα αναφοράς) υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος αντίστοιχα.

Διπλάσιους λαχνούς χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση, απολαμβάνουν οι πολίτες των οποίων το ετήσιο εισόδημα είναι λιγότερο από 1000 ευρώ, καθώς και όσοι δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

  • Σύμφωνα με όσα αναφέραμε παραπάνω, οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων. 
  • Όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ λαμβάνουν ένα λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς τις προσαυξήσεις που αναφέραμε.

Συνοψίζοντας

Αναφερθήκαμε στη Φορολοταρία, καθώς και τις μηνιαίες και ετήσιες κληρώσεις της. Επίσης αναφερθήκαμε στα έπαθλα αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί κάποιος για να τα κερδίσει. Εξετάσαμε ακόμα τους τρόπους με τους οποίους ένας φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για το αν κέρδισε κάποιο ποσό αλλά και για το πως θα μάθει περισσότερα σχετικά με τους τυχερούς λαχνούς της κλήρωσης.

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να κατεβάσεις το ΠΦ app για Android ή iOS, ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και να διευκολυνθείς σε κάθε διαδικασία διαχείρισης που αφορά το μισθωτήριο συμβόλαιό σου!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.