ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Φορολογικές Δηλώσεις 2023: Πως κάνω φορολογική δήλωση εύκολα και γρήγορα;

φορολογική δήλωση

Οι φορολογικές δηλώσεις πλησιάζουν και όπως είναι λογικό όλοι μας αναζητάμε τον πιο εύκολο αλλά και γρήγορο τρόπο για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Μία φορολογική δήλωση, χωρίς την κατάλληλη εξάλλου υποστήριξη μπορεί να είναι μία αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε πως μπορείς να κάνεις και εσύ τη φορολογική δήλωση μόνος σου εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του Παρασκευά Φορολογά.

Συγκεκριμένα θα εξετάσουμε τις παρακάτω θεματικές:

     

      • Τι είναι η Φορολογική Δήλωση;

      • Ποιος πρέπει να κάνει Φορολογική Δήλωση;

      • Πότε κάνουμε Φορολογική Δήλωση το 2023;

      • Προθεσμία υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων 2023

      • Πως θα κάνω φορολογική δήλωση εύκολα και γρήγορα;

      • Γιατί να κάνω τη φορολογική μου δήλωση με τον Παρασκευά Φορολογά;

    Τι είναι η Φορολογική Δήλωση;

    Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Τι είναι λοιπόν η φορολογική δήλωση; 

    Η φορολογική δήλωση αποτελεί μια ετήσια ηλεκτρονική διαδικασία κατά την οποία τα φυσικά πρόσωπα καταχωρούν όλα τα εισοδήματα που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους.

    Αυτό γίνεται για να ενημερωθεί το κράτος σχετικά με το ποσό που πρέπει να φορολογηθεί κάθε πολίτης, βασιζόμενο στους κανονισμούς της φορολογίας εισοδήματος.

    Για να μάθεις περισσότερα για τη Φορολογική Δήλωση αλλά και πως μπορείς να την κάνεις μόνος σου, διάβασε εδώ

    Ποιος πρέπει να κάνει Φορολογική Δήλωση;

    Ας δούμε λοιπόν ποιος πρέπει να κάνει Φορολογική Δήλωση στην Ελλάδα. 

    Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει τα 18 χρόνια θεωρούνται φορολογούμενοι πολίτες και έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. 

    Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν απαιτείται ξεχωριστή δήλωση, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση συζύγων που κάνουν κοινή δήλωση ή για τα εξαρτώμενα παιδιά, εφόσον πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια, όπως να είναι κάτω των 25 ετών και να βρίσκονται στο πλαίσιο των σπουδών τους.

    Πότε κάνουμε Φορολογική Δήλωση το 2023;

    Πότε ξεκινάνε, λοιπόν, οι φορολογικές δηλώσεις για το 2023; 

    Η υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου!  Το νέο έντυπο περιλαμβάνει εκπτώσεις φόρου και αλλαγές.

    Το κύριο έντυπο θα παραμείνει ίδιο και οι κωδικοί αμετάβλητοι για τους περίπου 8.500.000 φορολογούμενους που θα δηλώσουν τα εισοδήματά τους για το 2022. 

    Φέτος, το έντυπο Ε3 θα εμφανίζεται προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν καταχωρηθεί από επιχειρήσεις και επαγγελματίες στο MyData. 

    Οι κωδικοί θα είναι «ανοιχτοί» και θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Ωστόσο, εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις θα είναι επίσης προσυμπληρωμένα, αλλά δεν θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης.

    Προθεσμία υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων 2023

    Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει για τη προθεσμία υποβολής της Φορολογικής Δήλωσης για το 2023.

    Συγκεκριμένα, φέτος, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ορίζεται για τις 30 Ιουνίου. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει αναφορές σχετικά με παράταση, αλλά η πιθανότητα ανακοίνωσης παράτασης μέσα στον Ιούνιο δεν αποκλείεται. Το προηγούμενο έτος, είχε ανακοινωθεί παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου.

    Η πληρωμή της πρώτης δόσης οφείλεται μέχρι τις 31 Ιουλίου. Ο φόρος που προκύπτει θα καταβληθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία προγραμματισμένη να εξοφληθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2024. 

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι επιλέξουν να πληρώσουν το σύνολο του φόρου μέχρι την 31η Ιουλίου, θα λάβουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

    Πως θα κάνω φορολογική δήλωση εύκολα και γρήγορα;

    Αναρωτιέσαι και εσύ πως θα κάνεις φορολογική δήλωση εύκολα και γρήγορα;

    Τότε πρέπει να δοκιμάσεις τον πρώτο ψηφιακό λογιστή της Ελλάδας, Τον Παρασκευά Φορολογά.

    Συγκεκριμένα αποτελεί το πρώτο ψηφιακό λογιστήριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας σου άμεση πρόσβαση σε ό,τι χρειαστείς, λογιστική υποστήριξη, ασφάλεια αλλά και ταχύτητα.

    Η εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά σου επιτρέπει ουσιαστικά να ολοκληρώσεις τη φορολογική σου δήλωση μόνος, με λίγα κλικ, σε λίγα μόλις λεπτά!

    Γιατί να κάνω τη φορολογική μου δήλωση με τον Παρασκευά Φορολογά;

    Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίος αξίζει να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση με τη βοήθεια του Παρασκευά Φορολογά! Συγκεκριμένα η εφαρμογή προσφέρει: 

    #1 Ταχεία εξυπηρέτηση

    Η ομάδα του Παρασκευά Φορολογά ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες σου, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση για τα αιτήματά σας σε ελάχιστο χρόνο. Συχνά, λίγες μόλις ώρες είναι αρκετές για την επίλυση του θέματος που αντιμετωπίζεις!

    #2 Χρηστικότητα

    Η εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή από το AppStore ή το PlayStore και συμπληρώνεις τις απαραίτητες πληροφορίες για τη φορολογική σας δήλωση απαντώντας σε απλές ερωτήσεις. Ο Παρασκευάς Φορολογάς θα λάβει τα στοιχεία σου για έλεγχο.

    #3 Ειδίκευση στη Φορολογία

    Η ομάδα του Παρασκευά Φορολογά αποτελείται από έμπειρους λογιστές με πολυετή εμπειρία στη Λογιστική και τη Φορολογία, καθώς ανήκει στην οικογένεια της KRS. Μπορείς να ενημερωθείς για την KRS αλλά και για τις 11 διακρίσεις που κέρδισε φέτος στα βραβεία λογιστικής εδώ.

    #4 Επικοινωνία

    Ο Παρασκευάς Φορολογάς έχει δημιουργήσει πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας για να καλύψει τις φορολογικές σου ανάγκες. Μπορείς μάλιστα να επικοινωνήσεις μέσω του chat που προσφέρει η εφαρμογή. Η επικοινωνία με την ομάδα είναι άμεση, γρήγορα και πάνω από όλα αποτελεσματική.

    Με λίγα λόγια

    Αναφερθήκαμε στο τι είναι η Φορολογική Δήλωση και ποιος πρέπει να την κάνει. Επίσης εξετάσαμε τι ισχύει για τις φετινές Φορολογικές Δηλώσεις του 2023, τις προθεσμίες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να τις κάνει γρήγορα και εύκολα χωρίς άγχος, χάρις τον Παρασκευά Φορολογά.

    Ο Παρασκευάς Φορολογάς όχι μόνο σε καθοδηγεί σε κάθε στάδιο υποβολής φορολογικής δήλωσης, αλλά μπορεί και να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση και υποβολή της δήλωσής σου.

    Εάν επιθυμείς να γνωρίσεις τις υπηρεσίες του Παρασκευά Φορολογά, δες τα διαθέσιμα πακέτα μας εδώ και κατέβασε το ΠΦ app για Android και iOS, ώστε να κάνεις τη δήλωσή σου σε μόλις 10 λεπτά!

    Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

    Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

    Φορολογική Δήλωση

    Leave a comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.