ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Φορολογική δήλωση – Τι ισχύει σχετικά με την παράταση των δηλώσεων;

παράταση δηλώσεων

Τι ισχύει σχετικά με την παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων; 

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις εξής θεματικές:

 

  • Φορολογική Δήλωση – Ορισμός
  • Φορολογική Δήλωση – Παράταση
  • Πότε κάνουμε Φορολογική Δήλωση το 2023;

Φορολογική Δήλωση - Ορισμός

Η φορολογική δήλωση είναι το ετήσιο έγγραφο το οποίο υποβάλλει ένα φυσικό πρόσωπο, στο οποίο καταχωρίζονται όλα τα εισοδήματα τα οποία εξέπραξε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Γιατί όμως είναι απαραίτητο αυτό;

Ο σκοπός φυσικά είναι να ενημερώνεται το κράτος για το ποσό για το οποίο πρέπει να φορολογηθεί κάθε άτομο, βάσει των κανονισμών της φορολογίας εισοδήματος.

Για να μάθεις περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Φορολογική Δήλωση - Παράταση

Βάσει υπουργικής απόφασης, η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022 έχει επεκταθεί έως τις 31 Ιουλίου 2023 και τις 15.00. Αυτό αφορά εξίσου φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και τις νομικές οντότητες του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η εξόφληση της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Πότε κάνουμε Φορολογική Δήλωση το 2023;

Η υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου!  Το νέο έντυπο περιλαμβάνει εκπτώσεις φόρου και αρκετές αλλαγές.

Το κύριο έντυπο βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως θα παραμείνει ίδιο και οι κωδικοί αμετάβλητοι για τους σχεδόν 7.000.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα δηλώσουν τα εισοδήματά τους για το έτος 2022. 

Αυτή τη χρονιά, το έντυπο Ε3 θα εμφανίζεται μάλιστα προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν καταχωρηθεί από επιχειρήσεις και επαγγελματίες στο MyData. 

Σημειώνεται επίσης πως οι κωδικοί θα είναι «ανοιχτοί» και θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Βέβαια, εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις θα είναι επίσης προσυμπληρωμένα, όμως δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης.

Με λίγα λόγια

Αναφερθήκαμε στην παράταση η οποία ισχύει σχετικά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Επίσης είδαμε τι ισχύει για το χρονικό πλαίσιο των φορολογικών δηλώσεων.

Εάν θες να μαθαίνεις περισσότερα και επιθυμείς την υποστήριξη του Παρασκευά Φορολογά επικοινώνησε μαζί μας!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.