ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Φορολογικές Δηλώσεις: Νέα Παράταση

φορολογικές δηλώσεις

Ανακοινώθηκε νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά στην απόφαση αλλά και την ημερομηνία που αποφασίστηκε για όσους φορολογούμενους δεν έχουν προλάβει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση.

Σχετικά με την νέα παράταση των Φορολογικών Δηλώσεων

Οι προθεσμίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα παρατείνονται έως την 31η Αυγούστου. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε αναμενόμενη τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται το πρόγραμμα πληρωμής φόρων.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τη νέα ημερομηνία λήξης, θα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν διπλή δόση φόρου τον Αύγουστο, περιλαμβάνοντας στην ουσία και την τρέχουσα δόση του Ιουλίου. Η τελευταία δόση φόρου θα πρέπει να πληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιπρόσθετη έκπτωση 3% για τη μίας εφάπαξ πληρωμή διατηρείται μόνο για εκείνους τους φορολογούμενους που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους και θα πληρώσουν τον φόρο τους έως το τέλος Ιουλίου.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία: 

“Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022. Έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου. Η έκπτωση 3 % εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.”

Κάνε τη φορολογική σου δήλωση με τον Παρασκευά Φορολογά

Αν δεν έχεις υποβάλλει ακόμη τη φορολογική σου δήλωση, τότε συμπλήρωσε την με τη βοήθεια της εφαρμογής του Παρασκευά Φορολογά.

Η διαδικασία θα πάρει λιγότερο από 2 λεπτά, ενώ παράλληλα θα έχεις την υποστήριξη της έμπειρης ομάδας λογιστών του γραφείου της KRS.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, διάβασε εδώ.

Με λίγα λόγια

Αναφερθήκαμε στις φορολογικές δηλώσεις και την νέα παράταση. Επίσης είδαμε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Εάν θες να μαθαίνεις περισσότερα και επιθυμείς την υποστήριξη του Παρασκευά Φορολογά επικοινώνησε μαζί μας!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.