ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Επιταγή Ακρίβειας 2023: Τι είναι και ποιοι οι δικαιούχοι;

επιταγή ακρίβειας

Τι γνώριζες για την επιταγή ακρίβειας

Τι ισχύει σχετικά με την επιταγή ακρίβειας και ποιοι είναι φέτος οι δικαιούχοι; Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:

  • Τι είναι η επιταγή ακρίβειας
  • Επιταγή ακρίβειας 2023 – Δικαιούχοι

Τι είναι η επιταγή ακρίβειας;

Η επιταγή ακρίβειας είναι ένα έκτακτο επίδομα το οποίο αποτελεί μέρος των μέτρων κοινωνικής πολιτικής και στοχεύει να στηρίξει οικονομικά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Το ποσό της επιταγής ακρίβειας δίνεται στους μακροχρόνια άνεργους και στους δικαιούχους του Α21, δηλαδή σε οικογένειες με παιδιά που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η αίτηση για το επίδομα γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ και το ποσό που θα λάβει κάποιος εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών και το εισόδημα της οικογένειας.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Επιταγή ακρίβειας 2023 - Δικαιούχοι

Το συνολικό ύψος του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πληρωθεί τα Χριστούγεννα ανέρχεται στα 352 εκατ. ευρώ και δεν χρειάζεται οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση.

Για το τρέχον έτος, οι πληρωμές επιδομάτων στην Ελλάδα προγραμματίζονται ως εξής:

Επίδομα Παιδιού του ΟΠΕΚΑ: Περίπου 800.000 δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον μία και μισή δόση του επιδόματος. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, μια οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει ένα συνολικό ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 280 και 700 ευρώ τον Δεκέμβριο.

 

Χαμηλοσυνταξιούχοι: Περίπου 1,055 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν σύνολο κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ. Θα υπάρξει επίσης αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024.

Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος: Περίπου 210.000 δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. Από τον Δεκέμβριο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθεί κατά 8%. Μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει συνολικά 648 ευρώ.

 

Δικαιούχοι Επιδομάτων ΑΜΕΑ: Περίπου 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ και λοιπά επιδόματα αναπηρίας από τον e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες που θα λάβουν ενίσχυση.

Επιταγή Ακρίβειας – Χρήσιμα Παραδείγματα

Ένας συνταξιούχος με συνολική σύνταξη έως 700 ευρώ και χωρίς ή με πολύ μικρή προσωπική διαφορά θα λάβει μία έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ.

Μία τετραμελής οικογένεια δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβει τον Δεκέμβριο συνολικά 648 ευρώ, λόγω της επιπλέον 50% δόσης και της 8% αύξησης.

Ένας δικαιούχος επιδόματος ΑΜΕΑ θα λάβει ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Με λίγα λόγια

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στην επιταγή ακριβείας αλλά και στο ποιοι είναι οι δικαιούχοι για φέτος τα Χριστούγεννα.

Εάν θες να μαθαίνεις περισσότερα και επιθυμείς την υποστήριξη του Παρασκευά Φορολογά επικοινώνησε μαζί μας!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση