ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς: Προϋποθέσεις και Ποσό Επιδότησης

Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς

Τι ισχύει για την τακτική επιδότηση ανεργίας για ξεναγούς; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και ποια η διαδικασία υποβολής; Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα και θα εξετάσουμε τις εξής θεματικές:

  • Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς

  • Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς – Προϋποθέσεις

  • Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς – Διαδικασία υποβολής

  • Διάρκεια – Ποσό Επιδότησης

Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς

Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν απασχοληθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως ξεναγοί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας με ιδιαίτερους όρους οι οποίοι ρυθμίζονται από την ΥΑ 34061/12.11.99.

Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς - Προϋποθέσεις

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για ξεναγούς παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  1. Επαγγελματική Ιδιότητα: Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία ξεναγού κατά την περίοδο της επιδότησης, διαθέτοντας εν ενεργεία δελτίο ταυτότητας για επαγγελματίες ξεναγούς.

  2. Ημέρες Ασφάλισης: Να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον εκατό (100) πλασματικές ημέρες ασφάλισης στον κλάδο κατά το προηγούμενο της παροχής ημερολογιακό έτος.

  3. Εισοδηματικό Όριο: Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των αιτούντων από μισθωτές υπηρεσίες για το προηγούμενο φορολογικό έτος δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο που ορίζεται ετησίως. Για το φορολογικό έτος 2022, το όριο εισοδήματος έχει οριστεί σε 18.782,10€, με την πρόβλεψη ότι αυτό το όριο προσαυξάνεται κάθε χρόνο κατά 293,47€.

  4. Ιδιότητα Ανέργου: Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση, δηλαδή να μην απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, να μην αυτοαπασχολούνται και να είναι ικανοί και διαθέσιμοι για εργασία. Δεν απαιτείται η προσκόμιση εντύπου λύσης ή λήξης εργασιακής σχέσης, καθώς ο ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) έχει τις υποχρεώσεις εργοδότη έναντι του e-ΕΦΚΑ για τους ξεναγούς, ασφαλίζοντάς τους με πλασματικό τρόπο.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Τακτική Επιδότηση Ανεργίας για Ξεναγούς - Διαδικασία υποβολής

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για την τακτική επιδότηση ανεργίας, ο άνεργος προβαίνει στα ακόλουθα βήματα:

Ενημερώνεται:

  • Για τις προϋποθέσεις της επιδότησης: Λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να πληροί για να είναι δικαιούχος της επιδότησης.

  • Για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του: Ενημερώνεται για το πώς και γιατί θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά του δεδομένα στο πλαίσιο της διαδικασίας επιδότησης.

  • Για τις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της επιδότησης: Παρέχονται οδηγίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ως δικαιούχου της επιδότησης.

  • Υπεύθυνη Δήλωση ν.1599/86: Υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση ότι έλαβε γνώση των προϋποθέσεων και των υποχρεώσεων του.

Δηλώνει:

  • Τραπεζικό λογαριασμό: Παρέχει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος, για την πίστωση των επιδομάτων του.

Συνυποβάλλει δικαιολογητικά:

  • Παρέχει συγκεκριμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποστήριξη της αίτησής του.

Οριστική Υποβολή και Υποχρεώσεις:

  • Με την οριστική υποβολή της αίτησης, λαμβάνει αντίγραφο της αίτησής του, στο οποίο καταγράφεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οφείλει να δηλώσει αυτοπροσώπως την παρουσία του στη ΔΥΠΑ, προκειμένου να διατηρήσει την επιδότησή του. Αυτή η πληροφορία αποτυπώνεται επίσης και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ.

Διάρκεια - Ποσό Επιδότησης

Η διάρκεια και το ποσό της επιδότησης ανεργίας για την ειδική κατηγορία των ξεναγών καθορίζεται βάσει των εξής κριτηρίων:

  1. Αριθμός Ημερών Ασφάλισης στον Κλάδο: Οι ημέρες ασφάλισης που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος επηρεάζουν τόσο τη διάρκεια όσο και το ύψος της επιδότησης.

  2. Ημερήσια Επιδόματα Προηγούμενων Ετών: Η επιδότηση επηρεάζεται επίσης από τον αριθμό των ημερησίων επιδομάτων που οι ξεναγοί έχουν λάβει κατά την τελευταία τετραετία, με ένα ανώτατο όριο των 400 ημερησίων επιδομάτων.

Διάρκεια και Ύψος Επιδότησης:

  • Για 100-200 ημέρες ασφάλισης: Η επιδότηση διαρκεί 2 μήνες, με το ποσό της επιδότησης να είναι ίσο με 25 φορές το ισχύον βασικό ημερήσιο επίδομα ανεργίας κατά την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

  • Για 201 και πλέον ημέρες ασφάλισης: Η επιδότηση διαρκεί 3 μήνες, με κάθε πλήρη μήνα επιδότησης να καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα, όπου το βασικό ημερήσιο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 19,16€.

Επιπλέον Σημειώσεις:

  • Δεν προβλέπονται προσαυξήσεις λόγω προστατευομένων μελών.

  • Δικαιούχοι στην ειδική κατηγορία των ξεναγών δεν δικαιούνται οικονομικές ενισχύσεις (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα.

  • Η επιδότηση καταβάλλεται κατά την περίοδο από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο [01.12 έως 28(29).02] κάθε έτους.

Με λίγα λόγια

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στην τακτική επιδότηση ανεργίας για ξεναγούς.

Εάν θες να μαθαίνεις περισσότερα και επιθυμείς την υποστήριξη του Παρασκευά Φορολογά επικοινώνησε μαζί μας!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση