ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

3+1 Tips για Άμεση Μείωση Εξόδων (Οδηγός 2023)

tips-για-μείωση-εξόδων-Παρασκευάς-Φορολογάς

Δεν είναι μυστικό πως η οικονομική ευμάρεια του καθενός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στις μέρες μας.

Αυτή μπορεί να επιτευχθεί τόσο με την αύξηση των εσόδων μας, όσο και με τη μείωση των εξόδων.

Στο σημερινό άρθρο θα σταθούμε κυρίως στο δεύτερο σκέλος και συγκεκριμένα θα παρουσιάσουμε 5 tips, ώστε να μειωθούν τα έξοδά σου:

Η πρώτη συμβουλή είναι μια από τις σημαντικότερες, επομένως θα ξεκινήσουμε με αυτή.

Tip #1: Βάλε σε Τάξη τα Φορολογικά σου

Όπως όλοι γνωρίζουμε, πολλά από τα προβλήματα είναι φορολογικά.

Η σωστή φορολόγηση, η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων στο δημόσιο, η τήρηση των προθεσμιών και πολλά ακόμα, είναι λογιστικά ζητήματα που όλοι πρέπει να διευθετούμε τακτικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει περίπτωση να μας τεθεί κάποιο φορολογικό πρόστιμο, ή ακόμα και να φορολογηθούμε παραπάνω από όσο χρειάζεται, αν δεν κάνουμε σωστή υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης.

Αν για παράδειγμα έχεις εισόδημα από μισθό αλλά και από τη χρήση ακινήτων, πρέπει να είναι ανάλογη η φορολογία εισοδήματός σου.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα παραπάνω μπορεί να σου κοστίσουν οικονομικά, συντελόντας έτσι όχι στη μείωση εξόδων, αλλά στην αύξησή τους.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας αυτού του tip είναι η εύρεση του κατάλληλου λογιστή.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Επειδή ένας καλός και έμπειρος λογιστής θα είναι σε θέση να σε συμβουλεύει για τις κατάλληλες κινήσεις στα φορολογικά σου, πότε πρέπει να πληρώνεις μια οφειλή, αν δικαιούσαι κάποιο επίδομα, καθώς και πολλά ακόμα.

Επιπλέον, δεν θα σε χρεώνει για τις υπηρεσίες του παραπάνω από όσο χρειάζεται. Ιδανικά πρέπει να είναι οικονομικός και ταυτόχρονα έμπειρος και ποιοτικός.

Αυτά είναι γνωρίσματα τα οποία μπορείς να βρεις στον Παρασκευά Φορολογά, το πρώτο ψηφιακό λογιστικό γραφείο που όχι μόνο θα σε βοηθήσει να λύσεις τα φορολογικά σου προβλήματα, αλλά να μειώσεις και τα έξοδά σου.

Tip #2: Κόψε Περιττές Δαπάνες

Αναμφίβολα ο περιορισμός περιττών εξόδων είναι μια από τις πιο κοινές συμβουλές όταν μιλάμε για μειωση κόστους.

Από τη στιγμή που ο όρος “περιττό” είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό, μπορούμε τουλάχιστον να συμφωνήσουμε πως κάθε αγορά που δεν μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό, δύνανται να χαρακτηριστεί ως περιττή. 

Για παράδειγμα, η αγορά ενός ακριβού ρολογιού δεν προσφέρει περισσότερη χρησιμότητα από ένα χαμηλότερης αξίας.

Το ίδιο ισχύει και για πιο καθημερινές δαπάνες, όπως είναι ένας καφές.

Σίγουρα αυτά τα έξοδα ανά καιρούς δεν είναι απαγορευτικά για όποιον έχει τη δυνατότητα, αν όμως γίνονται σε συστηματική βάση τότε σίγουρα σε εμποδίζουν να μειώσεις τα έξοδά σου.

Ας περάσουμε στο επόμενο tip.

Tip #3: Φτιάξε Ένα Πλάνο

Η θέσπιση ενός πλάνου είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται.

Ένα προσωπικό πλάνο ανάλυσης εσόδων και εξόδων μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τα έξοδά σου, με το να παρακολουθείς όλες τις οικονομικές σου κινήσεις, με αποτέλεσμα να γνωρίζεις καλύτερα:

  • Ποια κόστη είναι περιττά και ποια όχι
  • Πόσο περιθώριο έχεις για αποταμίευση
  • Πόσα έξοδα και έσοδα προβλέπεται να έχεις στο μέλλον
  • Αν υπάρχουν έκτακτα έξοδα που πρέπει να πληρωθούν

Καθώς και αν πρόκειται να έχεις έκτακτα έσοδα, όπως από κάποιο επίδομα.

Σημείωση: Με την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά λαμβάνεις ειδοποίηση στο κινητό σου για τυχόν επιδόματα που μπορείς να κάνεις αίτηση!

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πλάνο αυτό δεν είναι μονάχα χρήσιμο για μείωση εξόδων, αλλά διαχείριση οικονομικών γενικότερα, το οποίο μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη.

Ας περάσουμε στο τέταρτο και τελευταίο tip για άμεση μείωση εξόδων.

Tip #4: Χρησιμοποίησε τη Τεχνολογία

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει βελτιώσει διάφορες πτυχές της ζωής μας και η διαχείριση των οικονομικών δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για παράδειγμα, μπορείς με τις κατάλληλες εφαρμογές να συγκρίνεις τις τιμές ενός προϊόντος από διάφορα καταστήματα, ώστε να λάβεις την πιο οικονομική απόφαση που θα μειώσει τα έξοδά σου.

Μπορείς ακόμα να διαχειριστείς καλύτερα τις καθημερινές πληρωμές σου, κάνοντάς τις σε άτοκες δόσεις με εφαρμογές όπως η Finloup

Τέλος, εφαρμογές όπως ο Παρασκευάς Φορολογάς σου επιτρέπουν να υποβάλεις μόνος σου τη φορολογική σου δήλωση μέσα σε 10 λεπτά και με χαμηλό κόστος!

Η τεχνολογία γενικότερα μπορεί να ωφελήσει τη προσωπική διαχείριση οικονομικών με διάφορους τρόπους, τόσο για να μειώσει τα έξοδα, όσο και να αυξήσει τα έσοδα, επομένως πρέπει να γίνεται σωστή χρήση της.

Συνοψίζοντας

Με λίγα λόγια, η μείωση εξόδων σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, είναι όμως απόλυτα εφικτή με τα κατάλληλα βήματα.

Μη ξεχνάς πως τα οργανωμένα φορολογικά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον σκοπό αυτό, επομένως μη διστάσεις να κατεβάσεις την εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά για Android και iOS και τα φορολογικά σου προβλήματα θα λυθούν!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.