ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

Φορολογικές Δηλώσεις 2023 – Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους

Φορολογικές Δηλώσεις

Τι ισχύει για την προθεσμία υποβολής για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και πότε λήγει; 

Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα και θα εξετάσουμε τις εξής θεματικές:

  • Μέχρι πότε είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;
  • Παράταση στις διορθώσεις στο Ε9
  • Ε9 – Τι είναι; 
  • Κάνε τη Δήλωση σου με τον Παρασκευά Φορολογά

Μέχρι πότε είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

Η περίοδος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα λήγει στις 31 Ιουλίου, με την πληρωμή της πρώτης δόσης να ακολουθεί.

Οι φορολογικές δηλώσεις από μέλη Ομόρρυθμης και Ετερόρρυθμης Εταιρείας που τηρούν απλογραφικά βιβλία πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 16η Αυγούστου.

Εκείνοι οι οποίοι άλλαξαν τη φορολογική τους κατοικία κατά το 2022 και οι συγγενείς των θανούντων έχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων τους, όπως αναφέρθηκε. Όλες οι δηλώσεις με αναδρομικά προηγουμένων ετών πρέπει επίσης να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων, διαβάστε εδώ.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Παράταση στις διορθώσεις στο Ε9

Παράταση αναμένεται να δοθεί και όσον αφορά τις διορθώσεις στο Ε9. 

Νέα προθεσμία ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για την υποβολή του Ε9. Κανονικά, σήμερα (30/6) ήταν η τελική ημερομηνία για την υποβολή του Ε9. Η ΑΑΔΕ όμως αποφάσισε να δώσει παράταση για έναν ακόμη μήνα. 

Πλέον η τελική ημερομηνία μετατίθεται έως και τις 31 Ιουλίου 2023 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2023, φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και νομικών οντοτήτων, ιδιοκτητών ακινήτων.

Η παράταση αφορά τους φορολογούμενους που ανακάλυψαν σφάλματα και παραλείψεις στα δεδομένα των ακινήτων τους στη φετινή κατάσταση ΕΝΦΙΑ. Με την κατάθεση της τροποποιημένης δήλωσης, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα πρέπει να εκπληρωθεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις που δεν είναι μικρότερες από 10 ευρώ, έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Ε9 - Τι είναι;

Το έντυπο Ε9 είναι ένα φορολογικό έγγραφο που κατατίθεται στην ελληνική φορολογική αρχή και αφορά όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα που βρίσκονται υπό την κατοχή μας.

Σε αυτό το έντυπο δηλώνουμε όλες τις ιδιοκτησίες, όπως σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, χωράφια κλπ., είτε βρίσκονται εντός ειδικών περιοχών, είτε εκτός αυτών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έντυπο Ε9, διαβάστε εδώ.

Κάνε τη Δήλωση σου με τον Παρασκευά Φορολογά

Αφού είδαμε μέχρι πότε είναι η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αξίζει να αναφερθούμε και στον τρόπο με τον οποίο μπορείς να κάνεις τη δήλωση σου.

Συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις τη φορολογική σου δήλωση εύκολα και γρήγορα, από το κινητό σου μέσω της εφαρμογής του Παρασκευά Φορολογά, του πρώτου ψηφιακού λογιστή στην Ελλάδα.

Μέσω του app του Παρασκευά, έχεις τη δυνατότητα να συμπληρώσεις τη δήλωση σου σε μόλις 2 λεπτά. Παράλληλα έχεις την υποστήριξη της ομάδας πίσω από τον Παρασκευά Φορολογά, της KRS

Η KRS μάλιστα αποτελεί το κορυφαίο λογιστικό γραφείο της χρονιάς στην Αττική, για το 2023.

Με λίγα λόγια

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2023. Επίσης κάναμε αναφορά και στην παράταση που δίνεται για τις διορθώσεις στο έντυπο Ε9. 

Τέλος αναφερθήκαμε στον πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο με τον οποίο μπορείς να κάνεις φέτος την Φορολογική σου Δήλωση, τον Παρασκευά Φορολογά.

Εάν θες να μαθαίνεις περισσότερα και επιθυμείς την υποστήριξη του Παρασκευά Φορολογά επικοινώνησε μαζί μας!

Κατέβασε τη Νο1 φορολογική εφαρμογή σε Android και iOS.

Συμπλήρωσε την φορολογική σου δήλωση μέσα απο την εφαρμογή μου εύκολα και γρήγορα!

Φορολογική Δήλωση

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.