ΝΕΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ

6 Εφαρμογές Διαχείρισης Οικονομικών που Πρέπει να Δοκιμάσεις

Δωρεάν συναλλαγές, γρήγορες επενδύσεις, αποταμίευση, οργάνωση των φορολογικών σου, κ.ά. αποτελούν πλέον ανάγκες τις οποίες μπορείς καλύψεις με μόνο την εγκατάσταση του κατάλληλου app στη συσκευή σου.

Έτσι, στο σημερινό άρθρο θα δούμε μαζί 6 από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών, ώστε να κάνεις μία ενημερωμένη επιλογή.

Οι 6 Καλύτερες Εφαρμογές Διαχείρισης Οικονομικών

Η κάθε μία από τις εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών που θα αναλύσουμε φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, εξυπηρετώντας έτσι και διαφορετικό τύπο χρήστη κάθε φορά.

Εφαρμογή #1: Παρασκευάς Φορολογάς

Ο Παρασκευάς Φορολογάς αποτελεί τη No1 εφαρμογή online λογιστικής στην Ελλάδα, παρέχοντας μία ευρεία γκάμα λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.

Με την εγκατάσταση του ΠΦ app, μπορείς να επιλέξεις ένα εκ των διαθέσιμων πακέτων υπηρεσιών που προσφέρονται και να αποκτήσεις 24/7 πρόσβαση σε ένα “φορητό” λογιστικό γραφείο από οπουδήποτε.

Ενδεικτικά, τα πακέτα υπηρεσιών μπορεί να περιλαμβάνουν δυνατότητες:

  • Υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Παρακολούθησης του ψηφιακού αρχείου δηλώσεών
  • Επικοινωνίας με φυσικό λογιστή
  • Υποβολής δήλωσης Ε9
  • Λήψης ειδοποιήσεων για επιδόματα, λοιπών διαμεσολαβήσεων σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Γιατί την προτείνουμε: Το ΠΦ app διευκολύνει και επιταχύνει την παροχή λογιστικών υπηρεσιών στο μέγιστο δυνατό.

Ειδικότερα, η υποβολή δήλωσης μέσω του ΠΦ app μπορεί να διαρκέσει τόσο λίγο όσο 10 λεπτά, ενώ η τήρηση ιστορικού και η δυνατότητα επίδειξης αρχείων επιτρέπει την άμεση ανάσυρση εγγράφων όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα επίβλεψης των φορολογικών σου υποχρεώσεων σε ημερολόγιο και η λήψη ειδοποιήσεων για τυχόν οφειλές σου προς το Δημόσιο, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος εισοδήματος.

Ειδοποιήσεις λαμβάνεις, επίσης, για τα επιδόματα και τις κρατικές παροχές που ενδεχομένως σε αφορούν, όπως είναι επίδομα θέρμανσης ή το κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατέβασε την εφαρμογή για: Android ή iOS

Εφαρμογή #2: Finloup

Η Finloup λειτουργεί ως εφαρμογή Buy Now, Pay Later (BNPL), η οποία όμως δεν εγκαθίσταται σε συσκευές, αλλά βρίσκεται ενσωματωμένη στις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων-εμπόρων.

Ειδικότερα, οι έμποροι εντάσσουν την εναλλακτική online πληρωμής προϊόντων μέσω Finloup, η οποίο δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 4 άτοκες δόσεις. Η αξιολόγηση και έγκριση γίνεται μέσω λογαριασμού e-banking που έχεις σε κάποια τράπεζα.

Γιατί την προτείνουμε: Η Finloup επιτρέπει στους αγοραστές την αποπληρωμή σε δόσεις άμεσα και χωρίς να απαιτείται η δημιουργία νέου τραπεζικού λογαριασμού ή η έκδοση πιστωτικής κάρτας.

Έτσι, προσελκύει ικανό αγοραστικό κοινό για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση κινητικότητας στις ιστοσελίδες τους.

Ανακάλυψε την πλατφόρμα στο website

Εφαρμογή #3: Revolut

Η Revolut συνιστά ένα ψηφιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες τραπεζικής και επενδύσεων μέσω εφαρμογής.

Με την εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείς να επιλέξεις τη δημιουργία λογαριασμού για επιχειρήσεις, ιδιώτες ή ανήλικα οικογενειακά μέλη, καθώς και το πακέτο λογαριασμού που προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

Γιατί την προτείνουμε: Η απόκτηση ιδιωτικού λογαριασμού στη Revolut επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών με τη χρήση ψηφιακής ή φυσικής κάρτας, δωρεάν τραπεζικών συναλλαγών και μετατροπών σε συνάλλαγμα, αλλά και επενδύσεων σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα εντός εφαρμογής, όπως μετοχές και κρυπτονομίσματα.

Από την άλλη, ο επιχειρηματικός λογαριασμός Revolut δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης των μελών της επιχείρησης σε ένα κοινό “πορτοφόλι”, ώστε να διευκολύνεται η συγκεντρωτική διαχείριση και επίβλεψη των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εταιρείας.

Κατέβασε την εφαρμογή για: Android ή iOS

Εφαρμογή #4: Plum

Η Plum αποτελεί μία εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αποταμίευσης και συμβουλευτικής αποταμιεύσεων μέσω chatbot.

Για τη χρήση της Plum, απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής στην κινητή συσκευή σου και επιλογή του κατάλληλου πλάνου αποταμίευσης που προσαρμόζεται στο budget και τους στόχους σου.

Γιατί την προτείνουμε: Η Plum επιτρέπει την πραγματοποίηση αποταμιεύσεων με μόνο τη σύνδεση των υπαρχόντων λογαριασμών σου σε άλλες τράπεζες με την εφαρμογή.

Ακόμη, παρέχει τη δυνατότητα διαχωρισμού των αποταμιεύσεων σε “πορτοφόλια”, ώστε να μπορείς να θέτεις πολλαπλούς στόχους αποταμίευσης με συγκεκριμένο προορισμό.

Προαιρετικά, προσφέρεται η κάρτα πληρωμών Plum για την εκμετάλλευση των αποταμιεύσεών σου όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Κατέβασε την εφαρμογή για: Android ή iOS

Εφαρμογή #5: Woli

Η Woli χρησιμοποιείται ως ψηφιακό πορτοφόλι για τα ανήλικα οικογενειακά μέλη, μέσω του οποίου παιδιά ή έφηβοι αποκτούν τον έλεγχο διαχείρισης του budget τους και πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω της ψηφιακής ή φυσικής prepaid κάρτας Woli.

Παράλληλα, το πορτοφόλι του ανηλίκου συνδέεται με το πορτοφόλι ενός γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος μπορεί να επιβλέπει τις πραγματοποιηθείσες συναλλαγές.

Γιατί την προτείνουμε: Μέσω της Woli, τα ανήλικα μέλη εξασφαλίζουν ένα βαθμό οικονομικής αυτονομίας, ενώ ειδικά παιχνίδια, quizzes και βίντεο εντός της εφαρμογής συμβάλλουν στην επιμόρφωση των ανήλικων χρηστών πάνω στη σωστή διαχείριση των οικονομικών τους.

Κατέβασε την εφαρμογή για: Android ή iOS

Εφαρμογή #6: N26

Τέλος, η N26 λειτουργεί ως ψηφιακή τράπεζα, παρέχοντας όλες τις συναφείς υπηρεσίες μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές και χρήσης της ειδικής N26 ψηφιακής ή φυσικής κάρτας.

Οι υπηρεσίες αυτές έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες ή επιχειρήσεις, μέσω ειδικών πακέτων.

Γιατί την προτείνουμε: Πέραν των συμβατικών τραπεζικών υπηρεσιών, η N26 προσφέρει εργαλεία budget calculator, αποταμίευσης και τη δυνατότητα διαχωρισμού του λογαριασμού σε “spaces”, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του budget σου.

Ακόμη, ως παρεπόμενη υπηρεσία παρέχεται το N26 Insurance, η οποία περιλαμβάνει την ασφάλιση ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, laptops, gadgets, κλπ.) και αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής, βλάβης οθόνης ή άλλης λόγω επαφής με υγρό.

Κατέβασε την εφαρμογή για: Android ή iOS

Η Τελική Επιλογή

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι τα χαρακτηριστικά και η χρήση για την οποία ενδείκνυται η κάθε εφαρμογή διαφέρουν τόσο, ώστε η τελική επιλογή κάποιας εφαρμογής διαχείρισης οικονομικών εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Εάν, ωστόσο, επιθυμείς έναν έμπιστο συνεργάτη στη διαχείριση των οικονομικών σου και οργάνωση των φορολογικών ζητημάτων σου, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις το app του Παρασκευά Φορολογά για Android ή iOS ή να επικοινωνήσεις μαζί μας, προκειμένου να γνωρίσεις τις υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες σου!

Author

Paraskevas

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.